Haberler > “Şile Doğal Ürünler Köy Pazarı”nı Sevinç Koleji Ümraniye Çamlık Kampüsümüze taşıdık

“ŞİLE DOĞAL ÜRÜNLER KÖY PAZARI”NI SEVİNÇ KOLEJİ ÜMRANİYE ÇAMLIK KAMPÜSÜMÜZE TAŞIDIK

Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen pazarımızda, Şile’ye bağlı köylerden getirilen yumurta, tarhana, erişte, taze yoğurt, ev yapımı köy ekmeği ile ahşap ürünler ve Şile bezi işlemeleri yer aldı.  “Slow Food” tarafından desteklenen ve mevsimsel, yöresel, sürdürülebilir tarım metotları ile üretilmiş bu doğal ürünlere velilerimizin yoğun ilgisi oldu. Mutfak kültürümüzün önemli bir parçası olan “Gözleme” yapımını yakından izleme ve öğrenme fırsatı bulan öğrencilerimiz ise, oluşturdukları uzun gözleme kuyruğunda oldukça neşeli vakit geçirdiler.