Haberler > Botanik Bahçesine Gezi Düzenledik

BOTANİK BAHÇESİNE GEZİ DÜZENLEDİK

Sevinç Koleji Ümraniye Çamlık Kampüsü 5. Sınıf öğrencileri Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne bir gezi düzenlediler. Keşif Bahçesi’nde bitkiler ve hayvanlarla ilgili birçok şey öğrenip, Fen Bilimleri dersindeki bilgilerini tazeleyen öğrenciler ayrıca, 1890 yılında Japon sularında bir fırtınada batan ‘Ertuğrul Firkateynindeki 527 denizcinin anısına dikilen Ertuğrul Anıtını da ziyaret ettiler. Fırkateynin tarihçesi hakkında bilgi alan öğrenciler, Japon Sakura Vakfı tarafından bağışlanan ve her bir denizcinin anısına dikilen japon sakura kirazı fidanlarını da tanıma fırsatı yakaladılar. Temiz ve güneşli havada bol yürüyüşlü geçen etkinlik, Mesire Adası’nda yapılan ikindi kahvaltısı ile sona erdi.