Haberler > İnovatif Projelerimizle İstanbul Maker Fair'deyiz!

İNOVATİF PROJELERİMİZLE İSTANBUL MAKER FAİR'DEYİZ!

İnovatif Projelerimizle İstanbul Maker Fair'deyiz!

Maker ‘’teknoloji’’ ile ‘’kendin yap’’ kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayınlan bir akım. Öğrencilere, eğitimi tüketen kişiler olmaktansa üreten kişiler olmaya davet eden eğitimde dönüşümü sağlayan bir hareket… Dünyadaki yenilikleri takip ederek uygulayan Sevinç Koleji öğrencilerinin Maker Teknoloji Fabrikasında; robotlar, büstler, uçaklar, 3D tasarımlar, arabalar ve hayal ettikleri tüm icatları yaparak; bilgisayar, teknoloji, mühendislik gibi alanlarda gelişmesini sağlıyor. Sevinçli öğrenciler, makinelerin yapamadığı işleri yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olarak yetişiyor; yaratıcı, üretken, girişimci projelere imza atıyor.

Öğrencilerimizin Maker Teknoloji Fabrikasında düşündükleri, araştırdıkları, planladıkları ve hayata geçirdikleri Akıllı Bileklik ve Sonic Gitar projelerini, İstanbul Maker Fair’de sergiliyor.

27-29 Ekim tarihlerinde 10:00-18:00 saatleri arasında Haydarpaşa Garı’ndaki etkinliğe tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi bekliyoruz.

Akıllı Bileklik:

Hayatımızın birçok aşamasında karşılaştığımız engeller olabiliyor. Özellikle de duyu organlarımızdan birisi veya birkaçı yetisini kaybetmişse hayat çok daha zorlaşabiliyor. Öğrencilerimiz de yapmış olduğu proje ile görme engelli insanların hayatlarını daha kolay sürdürebilmelerini sağlamak istiyor.

Öğrencilerimiz projelerinde karşılarına duran nesneleri baston olmadan anlayabilmelerini sağlayacak "Akıllı Bilekliği" geliştirdiler. Öğrencilerimiz bu projeleri ile ultrasonik sensör yardımıyla nesnelerin ne kadar uzakta ve yakında olduğunu kişiye ses ve titreşim gibi uyarılar vererek aradaki mesafenin algılanması için yardımcı olmayı hedefliyor.

Sonic Gitar:

Öğrencilerimiz "Sonic Gitar" adını verdikleri Ultrasonic Sensör ile çalışan bir gitar projesi ile Maker Fair etkinliğine katılıyor.. Çalışma prensibi ultrasonic sensörün algıladığı mesafe aralıklarında belirlenen notaların buton yardımıyla çalması olarak gerçekleşiyor. Öğrencilerimiz projelerinde Arduino ve 3D yazıcıdan faydalandı. Projenin kodlama ve elektronik kısmı tamamen Arduino ve çevre elemanları ile yapıldı. Yaklaşık 50 cm olan gitarın gövde ve sapının tamamı Tinkercad'de çizildi ve 3D printer baskısı alındı.