Haberler > SEVİNÇ KOLEJİ BEYLİKDÜZÜ PLANETERIUM (GÖZLEMEVİ) ETKİNLİĞİ

SEVİNÇ KOLEJİ BEYLİKDÜZÜ PLANETERIUM (GÖZLEMEVİ) ETKİNLİĞİ

Sevinç Koleji Beylikdüzü kampüsünde kurulan planetaryumda öğrencilerimiz uzayın derinliklerine dalarak dünyanın oluşumu ve uzay hakkındaki bilgileri üç boyutlu olarak öğrendiler.

İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu uzman astronomlardan oluşan ekip,  planetaryum sistemi içerisinde; stellarium ve benzeri gökyüzü gözlem programlarını kullanarak  öğrencilerimizin yaş ve eğitim seviyelerine göre öğretici sunumlar yaptılar.

Öğrencilere özel olarak hazırlanmış ve halihazırda birçok ülkede de eğitim amaçlı kullanılmakta olan planetaryum filmleri sayesinde öğrencilerimiz dünyanın oluşumu ve uzay hakkında eğitici ve eğlenceli deneyimler yaşadılar.

Etkinliğin sonunda astronot kıyafeti giyen öğrencilerimiz, planetaryum etkinliği ile uzaya eğlenerek öğrendikleri bir yolculuk yaptılar.