Haberler > Şirince Nesin Matematik Köyünü Gezdik

ŞİRİNCE NESİN MATEMATİK KÖYÜNÜ GEZDİK

Şirince Nesin Matematik Köyü’nün 1 km uzağında mutlak bir sessizlik içinde, yemyeşil bir ortamda her seviyedeki öğrencilerin matematik öğrendiği ve öğrettiği bir yerdir. Matematik dersi genel olarak öğrencilerin korkulu rüyasıdır. Bu gezi ile birlikte öğrenciler yoğunlaşmayı ve düşünmeyi engelleyen, rahatsız edici her türlü öğeden uzak birkaç gün geçirdiler. Matematik köyünde sabahları 3 gün boyunca Ali Nesin’in öncülüğünde  eğlenerek matematik sorularıyla baş başa kaldılar. Daha sonra “Aydın Thales Matematik Müzesi”ni gezdiler ve matematik materyalleri ile oynayarak zaman geçirdiler. Matematiğin yaşamda ne denli önemli olduğunun farkına vardılar. Meryem Ana Kilisesi ve Evi’ni ziyaret ettiler. Son olarak da Roma imparatorluğunun küçük asya eyaletinin görkemli başkenti olan Efesi gezerek, gezilerini tamamladılar.