Sevinçliyiz > Genel Bilgilendirme
SEVİNÇLİYİZ
GENEL BİLGİLENDİRME

Okulumuzda sunduğumuz eğitimde basılı yayınların yanı sıra dijital üyelikler, mobil uygulamalar, karekod ve uzaktan eğitim portallarını kullanıyoruz. Geleneksel eğitim süreçleri devam ederken,  tüm bu eğitim teknolojileri sayesinde öğrencilerimizin çok daha kolay, kalıcı ve eğlenerek öğrenmesini amaçlıyoruz. Ayrıca öğrenmeyi sadece okulda değil, okul dışında serviste, evde, seyahatte de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Sevinç Koleji’nde kullanılan interaktif eğitim içerikleri ile sizleri bilgilendirmek isteriz.

DİJİTAL ÜYELİKLER
Morpa, Mind Lab gibi eğitim içerikli web portallarından, ilgili ders ve sınıf seviyesine uygun Dijital Üyelikler seçilmiştir. Bu içerikler sınıf içinde derste kullanılmaktadır ve ev ödevlerinin bir kısmı çoğu zaman dijital üyeliklerden verilmektedir. Öğrencilerimize dijital üyeliklerin kullanıcı adı-şifresi verilmiş olup veli cep telefonlarına dijital üyelikle ilgili SMS gönderimi yapılmıştır.

KAREKOD
Sevinç Yayınları’nın deneme sınavlarında karekodlara yer verilmektedir. Karekodlarda ilgili sorunun çözüm videosu yer almaktadır. Cep telefonunuza veya mobil cihazınıza NeoReader, Tag App vb. Karekod Okuma uygulaması indirip karekodu kameranıza okutabilirsiniz. Videoyu izlemeniz için cihazınızın internet bağlantısı olmalıdır. Deneme sınavında yer alan karekodlar, sınav uygulaması sona erdikten ve ölçme-değerlendirme yapıldıktan sonra yayına sunulmaktadır.

K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ:
DENEME SINAVI SONUÇLARI VE SORU ÇÖZÜM VİDEOLARI

Deneme sınavları, Sevinç Eğitim Kurumları’nın merkezi ölçme-değerlendirme birimi tarafından değerlendirilmektedir. Sevinç Eğitim Kurumları’nda ilgili seviyede eğitim gören tüm öğrencilerin sınav sonuçları genel merkezde birleştirilmektedir ve öğrencinin karnesiyle beraber genel sıralaması ve okul sıralaması hesaplanmaktadır.
Sınav değerlendirmesi sona erdiğinde, veli cep telefonuna SMS gönderimi yapılmakta ve öğrencinin sınav sonucu özet olarak bildirilmektedir. Velimiz, SMSte yer alan sınav sonucunu detaylı olarak incelemek isterse ve soruların çözüm videolarına erişmek isterse K12net İletişim Portalına giriş yapabilir. K12net Öğrenci Bilgi Sistemi’ne web sitemizde yer alan Dijital Sistemler – K12net Öğrenci Bilgi Sistemi başlığını tıklayarak erişebilirsiniz ve size verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz. İlgili sınavın cevap anahtarına, sorularına, soru çözüm videolarına, öğrencinizin karnesine, puanına ve kazanım analizine ulaşabilirsiniz. Sınavın uygulandığı günden bir gün sonra,  detaylı karne ve kazanım analizi öğrenciye basılı olarak verilmektedir. Deneme sınavı kitapçığında yer alan karekodlardaki videolar yayına sunulmaktadır.

Sizlere ilettiğimiz eğitim teknolojilerinin kurulumu veya kullanımı hakkında sorun, soru veya öneriniz olursa, destek@sevinc.k12.tr adresine e-mail gönderebilirsiniz. En fazla 24 saat içinde size geri dönüş yapılacaktır.