YETENEK VE İLGİ AKADEMİSİ

Dünyada yapılan bilimsel araştırmalar; çocuğun doğuştan gelen yeteneğinin gelişim göstermesi için yeterli olmadığını; çocuğun gelişim gösterebilmesi için yeteneği doğrultusunda sürekli çalışması gerektiğini söyler.

Dünyada, bilim, teknoloji, spor, sanat gibi tüm alanlarda tarih yazan isimlerin yaşamlarına baktığımız zaman, doğuştan gelen yeteneklerini çok çalışarak geliştirdiklerini ve bu sayede alanlarında uzman olduklarını görüyoruz.

Örneğin Mozart’ın doğuştan gelen bir müzik yeteneği olduğunu hepimiz biliyoruz, ama onu ‘’dahi’’ yapan çok çalışmasıdır. Henüz 6 yaşına geldiğinde 3500 saat pratik yapmış olması, yeteneğinin gelişimini sağlayan en önemli unsurdur.

Yapılan çalışmalar ve dünyadaki başarı örneklerine bakıldığında, doğal yeteneği olan insanların ilgili alanda çalışmaya hevesli, istekli olmalarının yanında, yaşadıkları türlü şanssızlıklara rağmen çalışmaya ve denemeye devam ettikleri görülmektedir. Bundan yola çıkarak; yetenekli olmanın avantaj sağladığı ancak bunun yetmediği, gerçek başarıyı yakalayanların ilgisi yüksek ve çaba harcayan kişiler olduğu sonucuna varılmaktadır.

Sevinç Koleji olarak Yetenek Haritası ile öğrencilerimizin baskın yetenek ve ilgilerini keşfettikten sonra, bu  alanlarda gelişim göstermeleri için Yetenek ve İlgi Akademisine yönlendiriyoruz.

Öncelikli amacımız; Çoklu Zeka Kuramına dayalı Yetenek Haritası  ile 8 temel baskın yeteneklerini ve ilgilerini belirlediğimiz öğrencilerimizi tanımak, öğrenci ve ailede farkındalık oluşturmaktır. Ayrıca alanında uzman öğretmenlerimiz ile bu programa özel oluşturulmuş içerik ve uygulamalarla öğrencilerimizi Yetenek ve İlgi Akademisi’nde yer alan derslere yönlendirerek, yetenek ve ilgilerinin gelişimine imkan tanıyoruz.

Sevinç Koleji öğrencileri, Yetenek ve İlgi Akademisi’nde severek çalışıyor, hayal güçlerini zorlayarak üretiyor, ortaya çıkardıkları ürün ve fikirleri; ulusal ve uluslar arası projeler, turnuva, sergi, gösteri, sosyal sorumluluk hizmetlerinde varlık göstererek değerlendiriyorlar.

Sevinç Koleji Yetenek ve İlgi Akademisi’nden ülkemizin ve dünyanın yeni yıldızları yetişecektir.

Kayıt Bilgi Formu
close slider