Genel Müdür Mesajı

Değerli Öğrencilerim, kıymetli iş ortaklarım, çalışma arkadaşlarım ve velilerim,

2019 Temmuz ayından beri Sevinç Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini kıymetli aile büyüğüm dedem Gürbüz Boy’un vasiyetiyle devralarak yönetim sürecini devam ettirmekteyim. Eğitim Kurumları, 1986 yılında İstanbul Bakırköy’de başlayan Sevinç Dershanesiyle temellerini atmış ve zamanla kurs, kolej ve anaokulu olarak büyüyerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altında akademik eğitimin sosyal yönden de çok kıymetli olduğunu düşündüğümden Sevinç Sanat Merkezi ve Sevinç Spor Kulübü oluşumlarını kurumlarımıza eklemeye karar verdim.

İstanbul’da 1986 yılından bu zamana kadar iş ortaklarımız, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte büyüttüğümüz bu çatı; Türkiye’de eğitime yön veren önemli kurumlardan biri haline gelmiştir. Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altında yer alan anaokulları, kurslar ve kolejlerde temel eğitimlerini alan öğrencilerimizin dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşmeleri için vizyon geliştirmeye devam etmek amacıyla sürdürülebilir bir eğitim almalarını ve sosyal, akademik gelişimlerini destekleyen eğitim programlarının uzun yıllardır ailemizin tecrübesiyle devam etmesinden mutluluk duymaktayım.

Değerli iş ortaklarımızla yürüdüğümüz bu yolda dünya ve ülkemizin son yıllarda yaşadığı sağlık ve doğal afetlerden etkilenmemiş bir sektör maalesef bulunmamaktadır. Ancak Sevinç Eğitim Kurumları olarak COVİD-19 sürecini sağlıklı bir şekilde atlatıp istihdamımızı ve öğrenci sayımızı artırmaya devam ettirmiş olmamızın yanı sıra Sevinç Eğitim Kurumları olarak 2019 yılında başlattığımız Sevinç Portal uygulamasıyla dijital eğitime yatırım yaparak pandemi döneminde eğitimin evlerden sürdürülmesine öncülük ettik. Doğru yatırım kaynaklarını kullandığımızı bir kez daha göstererek bilişim ve teknoloji yatırımlarımızda ileri görüşlü olmamız, öğrencilerimizin kesintisiz eğitime devam etmesini sağlamıştır. 2023 yılında ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde iş ortaklarımızla yaptığımız iş birliğiyle afet alanında bulunup yardımlarımızı gerçekleştirmemiz, kanayan yaralarımızı ancak birlikte iyileştirebileceğimizi bir kez daha hatırlatmıştır.

Yaşanan bu talihsiz süreçler bize sürdürülebilirliğin ve riskleri önceden görebilmenin bununla beraber pozisyon alabilmenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Finansal performansımızın sürdürülebilir yaşama hizmet etmesi ve başarılarımızın toplumsal ve çevresel fayda sağlama yolunda bir itici güç olması gerektiğine inanıyorum. Sevinç Eğitim Kurumları iş ortakları ve çalışanları, eğitimin bir parçasıdır. Bu noktada sunduğumuz katkıların ülkemize ne kattığını ortaya koymamız önemlidir. Bu sürecin başarıyla tamamlanabilmesi için disiplinli, çevik ve yenilikçi bir bakış açısına sahip olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Sevinç Eğitim Kurumları Genel Müdürü olarak önümüzdeki 3 yıllık süreçte önceliğimin Türkiye’de Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altındaki aile bireylerimizin sağlıklı bir şekilde çoğalması olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca kurs, kolej ve anaokullarımızın “Sevinç Eğitim Modeli”yle daha fazla öğrenciye hizmet vermesi hedefini de önemsiyorum. Bu hedefe ulaşmak için aktif çalışan eğitim ve yönetim ekibimiz; her zaman dinamik, çağın ilerisinde içeriklerle çalışmakta ve iş ortaklarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uygun sürdürülebilir eğitim alanları oluşturma konusunda yenilikçi trendleri takip etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir. Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” sözünün ışığında yolumuza devam ettiğimizi belirtmek isterim. Tek amacımızın Türkiye’de eğitime yön vermek olduğunu ve bu amaçla var gücümüzle çalıştığımızı tekrar vurgulayarak sözlerime son veriyorum.

Sağlıkla ve esenlikle kalın.

Sevinç Eğitim Kurumları Genel Müdürü
Mehmet BOY